Tanıtım

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında “Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı” ve “İlk ve Acil Yardım Programı” ile eğitim-öğretime başlamıştır. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında “İlk ve Acil Yardım Programı”nın ikinci öğretimi açılmıştır. 04.12.2012 tarihli Yüksekokul Kurulu Kararı ile 2013 – 2014 eğitim-öğretim yılından itibaren “Anestezi Programı” ve 2021 – 2022 eğitim-öğretim yılından itibaren “Tıbbi Laboratuvar Teknikleri” Programı açılmıştır.

İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü’nün amacı;  ülkemizde sağlık hizmetleri sektörünün gelişimine paralel olarak, acil sağlık hizmetlerinde, sağlık sorunlarını en iyi şekilde saptayıp çözebilecek yeterliliğe ulaşmış, teorik ve uygulamalı bilgiye sahip, mesleği ile ilgili teknik terimleri bilen, hastane otomasyonu sistemlerini kullanabilen, hasta ve hasta yakınları ile sağlıklı iletişim kurabilen, ameliyatlarda anestezi işlemlerinde hekime yardımcı olacak, nitelikli sağlık elemanı yetiştirmektedir.

Bugün itibari ile bölümümüzde, anadal programında ön lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci bir dalda ön lisans diploması almak üzere öğrenim görmelerini sağlayan Çift Anadal Programı imkanı da mevcuttur. Bu konuda süreç “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” ve “Balıkesir Üniversitesi Çift Anadal Programı Yönergesi” uyarınca yürütülmektedir.