İşletmede Mesleki Eğitim Değerlendirme

Değerlendirme

• İşletmede Mesleki Eğitiminin değerlendirilme esasları ilgili kurul kararı ile belirlenir.
  • İşletmede Mesleki Eğitim Dersinde rapor teslim etmeyen öğrenciler başarısız sayılır.
  • Uygulanan değerlendirme esasları doğrultusunda, öğrencilerin başarılı olması için başarı notunun 100 puan üzerinden en az 65 puan olması gerekir.
  • İşletmede Mesleki Eğitim Dersi, başarı notu ve harf karşılığı olarak değerlendirilir ve genel ağırlıklı not ortalamasına katılır.
  • İşletmede Mesleki Eğitim dersinden başarısız olan öğrenciler dersi tekrar almak zorundadır.

Denklik

• Öğrencilerin daha önceki yükseköğretim kurumlarında yaptıkları İşletmede Mesleki Eğitime eşdeğer uygulamalar, Erasmus programı kapsamında alınan İşletmede Mesleki Eğitimine eşdeğer uygulamaların geçerlilikleri ve bunların dışında yatay geçiş yoluyla gelen öğrencilerin denklik başvuruları, ilgili Meslek Yüksekokulu Bölüm/Program İş Yeri Uygulama Eğitimi Komisyonunun onayı alınarak İntibak Komisyonu tarafından değerlendirilip karara bağlanır.
  • Öğrenim gördüğü program ile ilgili bir işte çalışmış veya çalışmakta olan öğrenciler, çalışma sürelerini ve unvanlarını belgelendirmek koşuluyla işletmede mesleki eğitim uygulaması kapsamında önceki öğrenmelerin tanınması için başvuruda bulunabilir. İşletmede Mesleki Eğitim İntibak Komisyonu söz konusu başvuruları inceleyerek karar verir. İşletmede Mesleki Eğitim İntibak Komisyonunun olumlu karar verdiği öğrenciler için Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda sadece ölçme ve değerlendirme işlemleri yürütülür.

İşletmede Mesleki Eğitim dersinin geçersiz sayılacağı durumlar

• Öğrencinin, Bölüm İşletmede Mesleki Eğitim Komisyonu tarafından onay verilmeyen işletmelerde İşletmede Mesleki Eğitimini yapması.
  • Eğitici Personel izni ve onayı olmaksızın, mazeretsiz üç gün üst üste devamsızlık yaparak İşletmede Mesleki Eğitimine devam etmemesi.
  • Uygulama Raporunun İzleyici Öğretim Elemanına belirtilen süreler içinde teslim edilmemesi.
  • Birbirine çok benzeyen veya kopya olarak değerlendirilebilecek Uygulama Raporlarının hazırlanması