Bölüm İşletmede Mesleki Eğitim Komisyonu Görev Dağılımı

Bölüm İşletmede Mesleki Eğitim Komisyonu Başkanı

Dr. Öğr. Üyesi Okan KOÇ

Balıkesir Üniversitesi İşletmede Mesleki Eğitim Yönergesi’nin 11. Maddesine göre Bölüm İşletmede Mesleki Eğitim Komisyonu başkanı aşağıdaki görevleri yerine getirir:

• Bölüm İşletmede Mesleki Eğitim Komisyonunu oluşturmak ve Bölüm İşletmede Mesleki Eğitim Koordinatörü ve Danışmanını görevlendirmek.
  • İhtiyaç oluşması durumunda, Bölüm İşletmede Mesleki Eğitim Koordinatörü ve Danışmanına yardımcı olmak üzere diğer bölüm öğretim elemanlarından görevlendirme yapmak.

Bölüm İşletmede Mesleki Eğitim Koordinatörü

Öğr. Gör. Naciye KAYA

Balıkesir Üniversitesi İşletmede Mesleki Eğitim Yönergesi’nin 12. Maddesine göre Bölüm İşletmede Mesleki Eğitim koordinatörü aşağıdaki görevleri yerine getirir:

• İşletmede Mesleki Eğitim yapacak öğrencileri belirlemek,
  • Öğrenci Kabul Formu ile öğrenci talebinde bulunan işletmelerin uygunluğunu değerlendirmek, onay vermek.
  • İşletmelere gitmeye hak kazanan öğrencilerin yerleştirme işlemlerini yapmak ve takip etmek,
  • Bölüm İşletmede Mesleki Eğitim Komisyonu Başkanının verdiği uygulamalı eğitim ile ilgili yönerge kapsamındaki görevleri yapmak.

Bölüm İşletmede Mesleki Eğitim Danışmanı

Öğr. Gör. Nurşah TATOĞLU

Balıkesir Üniversitesi İşletmede Mesleki Eğitim Yönergesi’ne göre, Bölüm İşletmede Mesleki Eğitim danışmanı aşağıdaki görevleri yerine getirir:

• Bölüm İşletmede Mesleki Eğitim Komisyonunda yer alarak, Bölüm İşletmede Mesleki Eğitim Koordinatörü ve Danışmanını ile birlikte çalışır,
  • İzleyici öğretim elemanı ile birlikte koordineli çalışır,
  • Öğrencilerin iş yerlerinde yapacakları çalışmaları İŞTAK’ın belirlediği ilkelere göre takip ederek, sorun bulunması durumunda Bölüm İşletmede Mesleki Eğitim Komisyonu ile paylaşır.
  • Öğrencilere danışmanlık ederek, yer değişikliği taleplerini değerlendirir.

İzleyici Öğretim Elemanı

Öğr. Gör. Dr. Mehmet GÜLŞEN

Öğr. Gör. Esra BAYRAM

Balıkesir Üniversitesi İşletmede Mesleki Eğitim Yönergesi’nin 13. Maddesine göre; İzleyici Öğretim Elemanı aşağıdaki görevleri yerine getirir:

• Bölüm/Program İşletmede Mesleki Eğitim Koordinatörü ve Bölüm İşletmede Mesleki Eğitim Danışmanı ile koordineli çalışmak.
  • İşletmelerde, İşletmede Mesleki Eğitimin öğretim planlarında planlandığı şekli ile uygulanmasını sağlamak, İşletmede Mesleki Eğitim alan öğrencilerin çalışmalarını izlemek, varsa aksaklıkların giderilmesi için Eğitici Personel veya Bölüm İşletmede Mesleki Eğitim Danışmanı bilgilendirmek.
  • Öğrencilerin iş yerlerinde yapacakları çalışmaları İŞTAK’ın belirlediği ilkelere göre izlemek, sorun bulunması durumunda Bölüm İşletmede Mesleki Eğitim Danışmanını bilgilendirmek.
  • Eğitici Personel ile iletişim kurarak, her ayın ilk haftası içerisinde bir önceki aya ait öğrenci devamsızlık durumlarını, varsa rapor, izin vb hususları takip etmek.
  • Eğitici Personelden gelen İşletme Değerlendirme Formu ile öğrencilerden gelen Ara ve Uygulama Raporunu değerlendirip, Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği ve bu Yönergeye uygun olarak kurulacak değerlendirme komisyonuna katkı sunmak.
  • Öğrencilerin başarı notunu, İşletmede Mesleki Eğitim bitiş tarihinden itibaren en geç 15 (on beş) gün içerisinde sisteme işlemek.

Büro Yetkilisi

Fatih ÖZEN

Balıkesir Üniversitesi İşletmede Mesleki Eğitim Yönergesi’ne göre, Büro Yetkilisi aşağıdaki görevleri yerine getirir:

• İşletmede Mesleki Eğitim yapacak öğrencilerin sigorta işlemlerini takip etmek,
  • Öğrencinin dersi alma durumu hakkında Bölüm İşletmede Mesleki Eğitim Komisyonu’na bilgi vermek.