Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

Ülkemizde sağlık hizmetleri sektörünün gelişimine paralel olarak nitelikli eleman ihtiyacı da artmaktadır. Bu doğrultuda amacımız;

Teorik ve uygulamalı bilgiye sahip, mesleği ile ilgili teknik terimleri bilen, zamanı etkin kullanabilen, hasta haklarını bilen, gözeten ve bunlara uygun davranabilen, ekip çalışmasına uygun olan mesleğinin gereklerini etik değerlere bağlık kalarak yerine getirecek alanı ile ilgili konularda yeterli alt yapıya sahip alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilen ve değerlendirebilen, sorunları tanımlayarak çözüm önerileri geliştirebilen bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Program kapsamında, evrensel ve kültürel değerlere, mesleki etik yeterlilik bilincine sahip, bireysel ve mesleki alanda yaşam boyu öğrenme bilinci ile bilim ve teknolojideki sektörel gelişmeleri izleyen ve kendini sürekli yenileyen, geliştiren; güvenlik, sağlık ve çevre koruma önlemleri konusunda bilgi, beceri, yeterlilik ve bilince sahip bireyler yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

DİKEY GEÇİŞ ALANLARI

Bu bölümden mezun olan öğrencilerimiz Türkiye Cumhuriyeti Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS)  ile fakültelere ya da 4 yıllık yüksekokullara geçiş yapabilmektedir. Geçiş yapan öğrencilerimiz, biri ön lisans diğeri lisans olmak üzere iki diploma sahibi olacaktır.

Öğrencilerimizin geçiş yapabileceği bazı bölümler;

• Biyoloji
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik
  • Biyomühendislik
  • Hemşirelik

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI MEZUNLARININ İŞ İMKANLARI, ÇALIŞMA ALANLARI

Tıbbi laboratuvar teknikerleri; hastanelerde, tıp fakültelerinde, özel tahlil laboratuvarlarında, diğer sağlık kuruluşlarının araştırma merkezlerinde, hıfzıssıhha enstitülerinde, gıda sanayii işletmelerinde, tıp alanında araştırma ve geliştirme çalışmaları yapan kurum ve kuruluşlarda çalışabilmektedir.